Missie Doedels

Doedels heeft een missie. Ouder en kind lopen blij de deur uit. Ze zijn geholpen, dichterbij elkaar gekomen in de – soms moeilijke – keuzes voor de fijnste kleding. Bij het kopen van kleding voor kinderen kunnen discussies ontstaan. Het komt vaak voor. Kinderen hebben een uitgesproken smaak of mening, willen die broek wel, die jurk niet, die schoenen zijn lelijk, die jas is te warm. Geen rits of juist wel, knopen zijn te ingewikkeld. Die kleur is stom, die maat te groot of juist te klein. We maken het allemaal dagelijks mee.

Omdat het onze missie is om ouder en kind blij de deur uit te laten lopen, bieden we graag extra service aan. Voor ons is ieder kind uniek. En ieder kind is even welkom. Heeft jouw kind meer tijd of ruimte nodig? Raakt jouw kind – om wat voor reden dan ook – sneller overprikkeld? Of vind je kind het lastig om kleding te kopen, omdat hij of zij zichzelf identificeert met een ander of geen geslacht? Ook dan ben je welkom bij ons.

Wil je ons vragen om extra tijd, ruimte of hulp, neem dan gerust even contact met ons op.

Doedels is meer

Doedels is meer dan alleen een kinderkledingwinkel. Dat we een leuke, stijlvolle collectie hebben zie je op onze collectiepagina. Wat doen we nog meer? We geven regelmatige leuke events, denk aan modeshows, gaatjes schieten voor oorbelletjes, extra koopavonden met hapjes en drankjes, extra koopzondagen met spelletjes, kleurplaatwedstrijden, we steunen (lokale) goede doelen, we hebben leuke acties met feestdagen als Sinterklaas en kerst.

Wil je op de hoogte blijven van onze events. Hou dan onze socials in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De naam Doedels

Doedels! Hoe kom je bij die vrolijke naam? Het is de meest gestelde vraag in de winkel. Ik moet ook toegeven… toen ik een kinderkledingwinkel overnam heb ik best wel wat slapeloze nachten gehad. Niet vanwege de voorraad, of de inkoop of het assortiment. Wel door de naam! Wat is een leuke naam voor winkel voor kinderkleding? Die ook nog past bij ons enthousiasme?

Vlak nadat ik de kinderkledingwinkel in Soest-Zuid had overgenomen wist ik dat ik een nieuwe naam wilde voor de winkel. Op een warme zomeravond zat ik in de tuin samen met mijn nicht. Ik vroeg haar of ze mee wilde denken voor een nieuwe naam voor mijn nieuwe winkel. We noemden van alles op, maar niets paste. Toen zei mijn nicht letterlijk: ‘Nou doedel dan weet ik het ook niet meer… waarom noem je de winkel geen Doedels? Net zoals oma ons altijd liefkozend noemde?’

Ik kreeg kippenvel van mijn kleine tenen tot mijn kruin. Ik voelde een rust over me heen en wist het meteen. Ja! Doedels is de naam! We proosten erop en het was officieel. Zo noemde onze lieve oma Riek Groen-Wanzing ons. En zo noemen wij elkaar tot op de dag van vandaag nog steeds in mijn familie. Oma was gek op kinderen en maakte alle kinderkleding zelf. Ik zie nog steeds de oude naaimachine van Singer voor me. Het was altijd zo’n zoete inval, zo’n warme gezellige drukte. Iedereen was welkom. Precies dat zet ik nu voort in mijn winkel: Doedels.

Bezoek onze winkel in Soest Zuid

Bekijk onze locatie op Google Maps Kaart van de omgeving van de winkel